Stap 1.

Bitcoin Wallet

Stap1

Om bitcoins te kunnen kopen heb je een digitale portemonnee nodig, waarin je bitcoins kunt ontvangen. Zo’n portemonnee wordt ook wel een wallet genoemd. Vanuit jouw wallet kunt je je bitcoinadressen (een adres verwijst naar het stukje van de blockchain dat van jou is) beheren.

Zowel het beheren als het beveiligen van de wallet doe je zelf. In tegenstelling tot wat velen zeggen, vergt het openen van een wallet niet veel moeite. Er is echter een wildgroei aan verschillende soorten wallets:

  • een online wallet
  • een mobiele wallet
  • een desktop wallet
  • of een hardware wallet

De bovenstaande soorten wallets hebben hun eigen voor- en nadelen. 

Om snel te kunnen starten en om het allemaal zo simpel mogelijk te houden,  gaan we het hebben over de “online wallet“. Als je meer wilt over andere wallets dan kan je dit lezen op wallet soorten.  

Online wallets worden het meest gebruikt. Deze maak je aan bij een derde partij. Er zijn meerdere online wallets op de markt, maar één van de grootste en meest bekende partij die een online wallet aanbiedt is blockchain.info. Daarom gaan we het ook over blockchain hebben. 

 

 

Hoe maak ik een bitcoin-wallet aan bij blockchain.info

Ik ga dit stap voor stap vertellen zodat jullie geen fouten kunnen maken.

 

  1. Ga naar blockchain.info 
  2. Klik op  “Get a free wallet” rechtsboven
  3. Vul je e-mailadres in en maak een sterk wachtwoord aan 
  4. Ga naar je emailbox en klik op de bevestigingslink
  5. Login
  6. Activeer 2 Factor Authentication . Activeer geen 2fa met telefoon. Het kan zijn dat je mobiele provider sms’en blokkeert, dan heb je een probleem. Kies voor de app Google Authenticator .

Aanmelden op blockchain.info met stap voor stap illustraties

Share This