Hoe werkt Binance

Hoe werkt Binance

De Crypto wereld is snel groeiende. Er lijken dagelijks nieuwe munten bij te komen. Ook het aantal Exchanges (marktplaatsen) groeit gestaag. De juiste Exchange kiezen, kan dus best lastig zijn voor zowel beginners als meer ervaren crypto handelaren.

Binance is een populaire Chinese Cryptocurrency Exchange, die erg populair is. Dit komt vooral door het grote aanbod op Binance. Ondanks dat het platform nog redelijk nieuw is, heeft het snel aan populariteit gewonnen. Dit komt voornamelijk doordat de Trading Fees relatief laag zijn en omdat nieuwe munten meestal als eerst op Binance komen. En dat is voor ons (toekomstige) handelaren zeer interessant.

Binance Inschrijven & Inloggen

Om de exchange te gebruiken, moet je eerst een account aanmaken. Dit is een redelijk makkelijk proces. Er zijn verschillende levels van gebruikers. Level 1 heeft geen verificatie nodig. Je kunt dan maximaal 2 BTC (Bitcoin) per dag uit laten betalen. Hier hebben de meeste startende handelaren ruimschoots voldoende aan. Om level 2 gebruiker te worden, moet je een foto van je Paspoort uploaden. Wanneer dit wordt goedgekeurd kun je dagelijks 100 BTC uit laten betalen. Er zijn ook nog hogere levels, maar daarvoor moet je direct contact opnemen met Binance.

Tegoed storten op Binance

Wanneer je de inschrijving hebt afgerond, kun je beginnen met handelen. Hiervoor moet je natuurlijk wel valuta op je account hebben. Het makkelijkste is om hiervoor Bitcoin of Ethereum te gebruiken. We hebben al laten zien, hoe je Bitcoins kan kopen. Nu moeten we dit nog op Binance zien te krijgen.

Ga  hiervoor naar het kopje “Funds” > “Deposits / Withdrawals”. Dit is het linker menu item van de menu items aan de rechterkant.  Kies de munt die je wil toevoegen en klik op het knopje DEPOSIT.

Nu krijg je een Wallet adres te zien.Wanneer je bij Bitcoin dus op Deposit klikt, krijg je jouw Bitcoin adres te zien van Binance. Kopieer dit Bitcoin (of de andere munt van je keuze) adres en stort hier het bedrag naar toe waar je mee wilt starten. 

LET OP: Je kunt naar een Bitcoin Wallet alleen Bitcoin sturen, naar een Ethereum Wallet alleen Ethereum enzovoorts. Stuur je een munt naar de verkeerde Wallet, ben je deze munten kwijt!

Nu staat er geld op je account en kun je gaan traden. Binance biedt een ruime keuze aan gerenomeerde, maar ook nieuwe munten.

Hoe werkt de Exchange

Het eerste wat opvalt als je Binance opent, is dat het platform twee opties geeft om te traden. Basic en Advanced.
Het grote verschil tussen deze twee versies, is dat de advanced versie meer informatie geeft en een betere mogelijkheid heeft om de trends van de koers te analyseren.

De Basic View ziet er zo uit:

En de Advanced View ziet er zo uit:

Handelen op Binance

Nu we geld op Binance hebben staan, kunnen we ook echt gaan traden. Of je de basic of Advanced Exchange kiest, maakt niet zoveel uit. Kijk zelf wat je prettiger vindt. Wij raden aan om te beginnen met de Basic versie. We zullen deze uitleg ook over deze variant geven.

Je kunt op verschillende manieren in de Exchange komen. Via de Funds -> Deposits & Withdrawals pagina zie je welke munten je hebt. Stel je hebt TRX in Wallet, dan kun je op Trade klikken. Je krijgt dan de opties (Pairs) waar je TRX mee kan traden. In dit geval BTC of ETH. Kies dus naar welke munt je wil traden. Zo ga je naar de Exchange. 

Ook via de Homepage kun je naar handelspagina. Je ziet hier de verschillende markten die Binance heeft. Je kunt munten kopen met BNB, BTC, ETH en USDT (Tehter). De Bitcoin markt is het grootst. Ook kun je in het zoekvenster een munt intikken.  Wanneer je een munt in de gaten wilt houden, vink dan het sterretje aan de linkerkant aan. Dan staat hij altijd in je favorieten tabblad. Door op de combinatie van je keuze te klikken, kom je wederom in het handelsgedeelte van deze munt. 

Als laatste kun je uiteraard ook via het menu item Exchange naar de handelspagina. Kies hier voor Basic of Advanced.

Kopen en Verkopen

Op de handelspagina zie je heel veel informatie. Aan de linkerkant zie je recenten aan- en verkopen. In het midden zie je de grafiek met de koerstontwikkeling. Daaronder het belangrijkste gedeelte, namelijk de plek waar je de orders kan plaatsen. Dit leggen we hieronder verder uit. Rechtsboven zie je weer alle verschillende munten en kun je wisselen naar andere munten combinaties. Als laatste zie je rechtsonder nog een overzicht van alle verkoop- en aankoop orders.

Kopen

In het voorbeeld gaan we nu Ethereum kopen met Bitcoin. Je hebt 3 opties om te kopen:

– Limit
Hier kunnen we zelf de prijs bepalen. Denk je dat de koers gaat dalen en wil je je ETH voor een lagere prijs kopen, voer dan de prijs in doe je zou willen betalen.
– Market
Koop direct voor de marktprijs. Of de koers nou iets daalt of stijgt, je weet zeker dat je order geaccepteerd wordt.
– Stop-Limit
Hier kun je instellen om te kopen wanneer de prijs een bepaalde prijs bereikt. Bij stop vul je de koers in waarbij je wilt kopen en bij Limit vul je de prijs van kopen in.

Bij amount vul je het aantal ETH in dat je wil kopen. Met de percentages kun je gemakkelijk een percentage van je BTC inzetten.

Bij total zie je de Totale kosten in BTC.

KLIK op de groene BUY knop en bevestig je order. Je hebt nu je Trade uitgevoerd.

Verkopen

Verkopen werkt eigenlijk op dezelfde manier als kopen. Je hebt nog steeds de opties Limit, Market en Stop-Limit.
Je bepaalt de prijs en de hoeveelheid en je verkoopt je munt. In de bovenstaande afbeelding verkopen we de ETH dus weer naar BTC. Met de Stop-Limit kun je niet alleen een prijs instellen mocht de koers dalen, je kunt ook alvast een order plaatsen voor als je een mooie winst hebt gemaakt en je weer wilt verkopen.

Welke Crypto munten kun je kopen op Binance

Binance staat bekend om het ruime aanbod. Je kunt er bijvoorbeeld traden op de volgende munten: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic, EOS, Dash, LiteCoin, NEO, GAS, Zcash, Dash, Ripple en meer.

Maar Binance ondersteund ook meerdere tokens, die onderdeel zijn zogenaamde ICO’s. ICO (initial coin offering) wordt gedaan door startende bedrijven, die een eigen munt willen introduceren. Je krijgt dus de kans om eerder dan anderen deze munten te kopen. Hiermee kun je soms snel veel winst maken

Je koopt een munt altijd met een andere munt, een zogeheten Trading Pair. Bij Binance is dat momenteel met BTC (Bitcoin), BNB (Binance Coin), ETH (Ethereum), en USDT (Tether).

Binance Coin

De Binance Coin (BNB) heeft Binance uitgebracht tijdens hun eigen ICO. Je kunt deze munt gebruiken, om de transactie Fees te betalen op Binance. Binance wil met haar eigen munt ook onafhankelijk worden van andere betaalmiddelen.

Binance Fees en limieten

Elke keer als je een munt koopt of verkoopt, betaal je een klein percentage Fee. Momenteel is dat 0,1%. Dit is hoe Binance haar geld verdient. Dit is een relatief lage fee, vergeleken met andere Exchanges. Wanneer je via BNB trade, krijg je daar nog eens 50% korting over.

De fee om je uit te laten betalen verschilt per munt. Er is geen restrictie op het aantal munten dat je kunt sturen naar Binance. De limiet van uitbetalen hangt af van welk Level user je bent. Als je kleine bedragen wil traden en je wilt geen kopie van je paspoort geven, dan kun je prima als Level 1 aan de slag gaan.  

Binance Winacties

Een leuke extra van Binance, is dat ze vaak acties of wedstrijden hebben. Zo kun je bijvoorbeeld auto’s winnen of een aantal munten. Soms is dat voor de persoon die het meeste met een munt handelt, maar soms worden de prijzen ook verloot. Dit is een extraatje die we nog niet in deze mate op andere Exchanges hebben gezien.

Conclusie

Binance is een toonaangevende Exchange. Je kunt er veilig handelen, het aanbod is groot en de Fees zijn laag. We raden deze Exchange daarom aan als plek om te gaan handelen.

Share This