Wallet soorten

Desktop wallets

Online wallets worden het meest gebruikt. Deze maakt je aan bij een derde partij, waardoor je vaak maar deels eigenaar bent van jouw bitcoins; lees dus goed de kleine lettertjes door. De grootste en meest bekende partij die een online wallet aanbiedt is blockchain.info.

Desktop wallets

Een desktop wallet kan worden gedownload op jouw computer, maar hou er rekening mee dat deze inzichtelijk kan zijn voor alles en iedereen die in jouw computer kan, dus ook voor virussen.

Electrum is volgens kenners de beste desktop wallet. Hij is rechtstreeks te downloaden op je computer; de looks zijn redelijk jaren negentig, maar de werking van dit product is zeer prettig.

Mobiele wallets

Een mobiele wallet downloaden is simpel. Dit is simpelweg een app op je mobiele telefoon, wel wordt er afgeraden om hier grote bedragen op te zetten.

Hardware wallets

Een hardware wallet is een relatief lastigere manier van het bewaren van je bitcoins. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een USB-stick gebruiken. Een van de beste en veiligste hardware wallets die momenteel op de markt is de Ledger Nano S. Weet wel dat wanneer je deze USB-stick of wallet kwijtraakt, jouw bitcoins dan ook foetsie zijn.

Bedenk voorafgaand aan het openen van een bitcoin wallet goed wat je voorkeur heeft. Voor het openen van een wallet kun je terecht bij vele partijen. Wees daarom bedachtzaam en ga opzoek naar reviews, voordat je zomaar een wallet opent bij een derde partij.

Share This